Ligplaatsen en winterstallingen Kagerplassen

38 Jachthavens stellen zich voor


Ligplaatsen en stallingen in Kagerplassen

Omschrijving:

Een ligplaats op de Kagerplassen betekent automatisch een ligplaats op het oudste watersportgebied van Nederland. De Kagerplassen bestaan uit verschillende meest ondiepe veenplassen. De grootste plassen zijn 't Joppe (zandafgraving), Zweiland, Norremeer, Dieperpoel en de Kever. Ten oosten van deze plassen liggen nog enkele kleine plassen die ook tot de Kagerplassen worden gerekend. Het gaat hier bij om onder andere de Koppoel, Kiekpoel, Kleipoel en de Hanepoel. Deze laatste is verboden voor gemotoriseerde scheepvaart. In totaal omvatten de Kagerplassen een gebied van ongeveer 340 hectare. De plassen zijn middels verschillende rivieren met andere plassengebieden verbonden. Zo zijn de Braassemermeer en de Westeinderplassen te bereiken via de Ringvaart. Wil men naar Leiden varen dan kan dit prima via de Zijl en de Oude Rijn. Vaart men door dan komt men via de Rijn op de Vliet welke weer is aangesloten op Vlietland (Zandafgraving ten zuiden van Leiden). De Wijde AA en de Braassemermeer zijn tevens goed te bereiken via de Zijl, Dwarswetering en dan via de Does.

Wanneer men een ligplaats op de Kagerplassen of een winterstalling op de kagerplassen wilt huren is het belangrijk om goed te kijken of de jachthaven goed is te bereiken vanuit de woonplaats. Als gevolg van de langgerekte vorm van de plassen moet om de plassen heen worden gereden. Er bestaat geen mogelijkheid door het gebied heen te rijden. Concreet betekend dit dat wanneer men woonachtig is aan de west kant van de Kagerplassen (te noorden van leiden) het voor de hand ligt om te kijken voor een ligplaats in Oegstgeest, Warmond, Sassenheim. Ook als men vanuit de richting Den Haag komt liggen deze plaatsen voor de hand aangezien zij relatief dichtbij de A44 liggen die je zo in Den Haag/Wassenaar brengt. Alternatieven plaatsen zijn nog Rijnsburg, Noordwijk en Katwijk. Deze liggen echter wel verder weg van de Kagerplassen. Komt men uit Leiden zelf dan is het tevens makkelijker om ook naar de oost kant van de Kagerplassen te rijden. Dit wil zeggen dat een ligplaats in Leiden, Leiderdorp of het oostelijke gedeelte van Warmond ook overwogen kan worden. Woont men meer in de richting van Nieuw-Vennep, Lisse, Hillegom dan is een ligplaats op het eiland de Kaag zeker het overwegen waard. Eiland de Kaag heeft als nadeel dat je eerst moet overvaren naar je boot. Je krijgt er echter een fantastische locatie voor terug. Zo zit je vanuit de haven gelijk op de Kagerplassen.  Mocht u uit de regio Amsterdam komen en graag uw boot op de Kagerplassen leggen dan kan een ligplaats op bijvoorbeeld de koppoel of de kleipoel een goede optie zijn.

Al met al kan worden gezegd dat de Kagerplassen een schitterend watersportgebied vormen voor ieder wat wils. Zo worden er jaarlijks ook verschillende activiteiten en evenementen georganiseerd zoals de kaagweek, schippertjesdag en de turf- en strontrace. De Kagerplassen zijn dan ook uitermate schikt voor veel soorten watersport. Zo zijn er verschillende zeilverenigingen die er regelmatig wedstrijden organiseren. Daarnaast voorziet de Kagerplassen in een snelvaargebied (Norremeer en de Dieperpoel) waar het mogelijk is snel te varen of te waterskiën wanneer u in bezit bent van een ontheffing. Mocht u willen kamperen aan het water, dan zijn daarvoor verschillende mogelijkheden. Bijvoorbeeld in de buurt van Zevenhuizen.

Wijze van weergave
Jachthaven van Wijk Woubrugge - Woubrugge
Omschrijving:
Adres: Boddens Hosangweg 80 - 2481 LA Woubrugge
Jachthaven 't Zwanengat - Warmond
Omschrijving:
Adres: Haarlemmertrekvaart 1 - 2361 PB Warmond
Welgelegen - Oegstgeest
Omschrijving:
Adres: Haarlemmertrekvaart 20 - 2341 NP Oegstgeest
WSV Doeshaven - Leiderdorp
Omschrijving:
Adres: Boomgaardlaan 16 - 2351 CR Leiderdorp

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes
Van Leersum Maritiem - Woubrugge
Omschrijving:
Adres: Boddens Hosangweg 118 AB - 2481 LB Woubrugge
Jachthaven & Camping Wijde AA - Woubrugge
Omschrijving:
Adres: Oudelandsedijk 25 - 2481 KG Woubrugge
Ligplaats langs steiger/kade
Ad Spek Watersport - Leidschendam
Omschrijving:
Adres: Rietpolderweg 6 - 2266 BM Leidschendam
Ligplaats met 1 zijsteiger
Ligplaats met 1 zijsteiger
Ligplaats met 1 zijsteiger
Ligplaats met 1 zijsteiger
Ligplaats met 1 zijsteiger

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes
WSV De Residentie - Weteringbrug
Omschrijving:
Adres: Leimuiderdijk 500 - 1431GW Weteringbrug
Jachthaven Juffermans - Warmond
Omschrijving:
Adres: Veerpolder 69 - 2361 KZ Warmond
Jachthaven Jacobswoude - Woubrugge
Omschrijving:
Adres: Vrouwgeestweg 49 - 2481 KM Woubrugge
Ligplaats met 1 zijsteiger

Niet gevonden wat u zoekt?

Vraag dan offertes aan bij jachthavens in uw regio!


Stuur mij offertes