Ligplaatsen en Stallingen Grevelingenmeer

8 Ligplaatsen en stallingen stellen zich voor


Ligplaatsen en stallingen in Grevelingenmeer

Omschrijving:

Het Grevelingenmeer wordt in de volksmond ook wel de Grevelingen genoemd. Het is een voormalige zeearm van de Noordzee, gelegen tussen de eilanden Goeree-Overflakkee en Schouwen-Duiveland, op de grens van de provincies Zuid-Holland en Zeeland. Het Grevelingenmeer is het grootste zoutwatermeer van West-Europa. Het zoutgehalte wordt op peil gehouden door de Brouwerssluis. Dit is een doorlaatsluis in de Brouwersdam, waarmee zeewater ingelaten wordt.

Het Grevelingenmeer is vooral belangrijk voor de watersport en recreatie. Bij Brouwersdam wordt veel aan windsurfen gedaan. Het binnenwater is namelijk rustiger dan de Noordzee, maar er staat vrijwel evenveel wind. Er wordt ook aan duiken gedaan. Dit is vooral bij Scharendijke en Den Osse. Het oostelijke deel van de Grevelingen is minder geschikt om te duiken vanwege de geringe diepte.

Het Grevelingenmeer heeft een oppervlakte van 13.000 hectare. Rondom het Grevelingenmeer zijn verschillende jachthavens gevestigd. Ligplaatsen Grevelingenmeer zijn hieronder te vinden. Bij het zoeken van ligplaats is het belangrijk verschillende criteria te vergelijking alvorens een beslissing wordt gemaakt.

Denk hierbij aan criteria als de afmetingen van de ligplaats, hoe je in de boot komt, voorzieningen bij de ligplaats en faciliteiten van de jachthaven. De afmetingen van een ligplaats zijn vanzelfsprekend, want wanneer deze niet kloppen, wordt het lastig om je boot daar te stallen. Per jachthaven kan het verschillen over welke steiger(s) zij bezitten. Het is goed te kijken met welk gezelschap je denkt te gaan varen en hierbij te bedenken welke steiger nodig is om gemakkelijk in de boot te komen. Onder voorzieningen bij de ligplaats wordt verstaan; stroom, (vuil) water en wifi.

Een dagje varen op het Grevelingenmeer zorgt voor veel plezier. Er is namelijk geen getuide, het water is kraakhelder en er zijn talloze aanlegmogelijkheden aan de kunstmatig aangelegde eilandjes. Een tip is om een dagje richting de noordelijke kant van het meer te varen. Hier bevinden zich de Slikken van Flakkee welke een uniek natuurgebied met duizenden water- en weidevogels vormen.

Wijze van weergave
WSV Goeree - Ouddorp
Omschrijving:
Adres: Ouddorpse Haven 15 - 3253 LM Ouddorp
Marina Port Zélande - Ouddorp
Omschrijving:
Adres: Kabbelaarsbank 5 .01 - 3253 ME Ouddorp
WV Scharendijke - Scharendijke
Omschrijving:
Adres: Kloosternolstraat 5 - 4322 BK Scharendijke
WSV Den Osse - Brouwershaven
Omschrijving:
Adres: Jachthaven Den Osse 1 - 4318 NA Brouwershaven
WSV Herkingen - Herkingen
Omschrijving:
Adres: Jachthaven 1 - 3249 AX Herkingen
Herkingen Marina - Herkingen
Omschrijving:
Adres: Kaaidijk 29 - 3249 AG Herkingen
Jachthaven Bruinisse - Bruinisse
Omschrijving:
Adres: Jachthavenweg 61 D - 4311 NC Bruinisse
WSV Bru - Bruinisse
Omschrijving:
Adres: Werkhavenweg 1 - 4311 NK Bruinisse